Backpacken: welke schoenen neem je mee?

backpacken

Ben je van plan om een avontuurlijke backpackreis te gaan maken? Dan zijn goede schoenen uiteraard onmisbaar, maar in een backpack heb je maar beperkte ruimte tot je beschikking, wat ervoor zorgt dat je creatief en efficiënt met je ruimte om moet gaan. Aangezien schoenen een groot gedeelte van de ruimte in beslag nemen, is het van groot belang om het juiste schoeisel mee te nemen als je gaat backpacken. Hieronder meer informatie over de juiste schoenen als je gaat backpacken. 

Wandelschoenen

Ben je van plan om te gaan hiken of lange stukken te gaan wandelen? Dan is een paar goede wandelschoenen onmisbaar in je backpack. Wandelschoenen wegen vaak wel wat zwaarder dan normale schoenen, waardoor je je van tevoren goed moet afvragen of je ze ook daadwerkelijk gaat gebruiken.

Slippers

Slippers zijn licht en onmisbaar als je gaat backpacken in een warm land. Heerlijk om een strandje te pakken en lekker je slippers aan te kunnen trekken of door een stadje heen te slenteren met slippers. Slippers zijn aan je backpack te bevestigen of eenvoudig in je backpack mee te nemen door de kleine afmetingen. Zoek jij nog comfortabele slippers? Kijk dan eens naar de slippers van Tamaris

Waterschoenen

Ben je van plan om te gaan duiken of snorkelen tijdens je backpackreis? Dan zijn waterschoenen ook aan te raden, zeker als je op rotsachtige plaatsen het water in moet lopen. Ze beschermen niet alleen je voeten tegen harde voorwerpen, maar zorgen er ook nog eens voor dat de vissen niet zachtjes aan je voeten kunnen knabbelen, wat voor veel vrouwen echt een gruwel idee is. 

Nette schoenen

Nette schoenen zijn uiteraard leuk als je een avondje op stap gaat of chic uit eten. Echter gebruik je een paar nette schoenen tijdens het backpacken vrijwel niet. Dan is het dus extra zonde van de geringe ruimte in je backpack om een paar nette schoenen mee te nemen. Doe dit dus alleen als je ruimte over hebt. Op Durlinger.com zijn genoeg nette schoenen te vinden als je toch een paar in je backpack wil meenemen.  

Sneakers 

Sneakers zijn vaak licht en fijne schoenen om op te lopen als je stukken gaat lopen, die te ver zijn om op slippers te voltooien. Als je dus geen urenlange wandelingen gaat maken, moet een stevig paar sneakers genoeg zijn om een mooie backpackreis te kunnen beleven met optimale ondersteuning voor je voeten, die het toch al zwaar genoeg hebben tijdens het backpacken.