Pretparkreizen naar Legoland in Europa

Legoland is een populaire bestemming voor pretparkreizen. Er zijn Legoland parken in Denemarken, Duitsland, Engeland, Dubai, Maleisië, Japan, Florida en Californië (en binnenkort New York). Welke Legoland je ook kiest, plezier is gegarandeerd met interactieve gezins attracties, liveshows, Lego bouwen, miniaturen, de Legoland Driving School en de Dragon achtbaan.

Legoland parken zijn ontworpen voor kinderen tussen twee en twaalf, maar er zijn dingen te doen in Legoland voor kinderen en volwassenen van elke leeftijd. Iedereen in het gezin zal plezier beleven in Legoland. Nu volgt een samenvatting van de twee Legolanden op het Europese vasteland: Denemarken en Duitsland.

Pretparkreizen naar Legoland Denemarken

Legoland Denemarken, in Billund, is het originele Legoland park gebouwd in 1968. Daarmee is het de ultieme bestemming voor de Lego liefhebber. Het is niet het grootste park, maar er is desondanks genoeg te doen om de kids de hele dag bezig te houden. Er zijn meer dan vijftig ritten om uit te proberen. Denk bijvoorbeeld aan Ninjago World met levensgrote figuren van alle hun favoriete personages; De Dragon achtbaan die door het kasteel van de koning scheert; en de Falck Fire Brigade race.

Pretparkreizen naar Legoland Duitsland

Legoland Duitsland ligt in het zuiden van het land, dicht bij het kleine dorpje Günzburg, en is gemakkelijk te bereiken met de trein. Je treft er de gebruikelijke Lego attracties en natuurlijk Miniland. Daarnaast zijn er uitgebreide en super gedetailleerde Lego constructies die de regio weerspiegelen. Duitse bezienswaardigheden zijn nagebootst in Lego, zoals een reconstructie van de luchthaven van München met een grote selectie aan enorme vliegtuigen. Wat de ritten betreft is Splash Battle van Captain Nick een favoriet. Het is een boottocht die langs Lego scheepswrakken en piraten vaart. Je kunt ware waterkanonnen op ruiters en voorbijgangers afvuren.