Bezoek je Marseille als stedentrip? Vind hier enkele nuttige toeristische tips!

Marseille bezienswaardigheden

De Zuid-Franse stad Marseille is relatief gezien niet enorm toeristisch. Des te meer reden voor jou om deze stad eens met een bezoekje te vereren. Marseille heeft bezienswaardigheden in overvloed, dus je stedentrip zal allerminst tegenvallen, ook dus vanwege het feit dat je deze bezienswaardigheden niet met massa’s andere toeristen hoeft te delen. Hieronder lees je meer over drie van de belangrijkste toeristische hotspots van deze bijzondere stad.

Marseille bezienswaardigheden

Notre-Dame de la Garde

De Notre-Dame de la Garde is op zichzelf al een heel speciaal bouwwerk. Er is maar liefst elf jaar over gedaan om deze basiliek te bouwen. Bovenop de toren zie je een reusachtig standbeeld van de Heilige Maria. Al bij al krijgt dit pand nog meer cachet dankzij het feit dat het op het hoogste punt van de stad is gebouwd. Vanuit vele plekken in de stad heb je er dan ook een ontzagwekkend zicht op.

Palais Longchamp

In het vierde arrondissement van Marseille vind je het Palais Longchamp. Dit is een paleis dat onder meer twee fraaie museums huisvest. Bovendien vind je rondom het paleis een paleispark waar je simpelweg niet omheen kunt, iets dat mede te danken is aan de fonteinen en sculpturen die je hier vindt. Wil je dit paleis op z’n mooist aanschouwen? Dan is het aan te raden om in de avond te gaan. Het Palais Longchamp is dan namelijk op schitterende wijze verlicht.

Haven

Tenslotte is Marseille natuurlijk een stad waarin de haven een belangrijke functie vervult. Naast het economische aspect biedt de haven een fraaie plek om te vertoeven voor toeristen. De plezierboten en -jachten die hier zijn aangemeerd zorgen namelijk voor een echt vakantiesfeertje. Dit wordt nog eens versterkt door de kleurrijke gebouwen die je rond de haven vindt.