Een rondreis in Japan is een once in a lifetime ervaring

Een rondreis Japan is echt een once in a lifetime ervaring. Dit unieke land heeft het allemaal. Prachtige natuur, ontelbaar veel tempels, sushi, vulkanische baden en natuurlijk de gaafste steden ter wereld. De gastvrije bevolking zorgt ervoor dat je je tijdens je vakantie hier helemaal thuis voelt. Wat je ook wilt gaan zien, door de vele mogelijkheden maak je er echt een droomreis van. In dit prachtige land is zoveel te zien, je bent er na weken nog niet uitgekeken.

Metropool Tokyo

Een bezoek aan de hoofdstad van Japan is een unieke ervaring. Het is zelfs de een na grootste metropool ter wereld, dus een rondreis door Japan is niet compleet zonder in Tokyo te zijn geweest. Tokyo ligt voor een deel op eilanden en bestaat uit verschillende wijken. Wist je dat je hier een heuse game-wijk hebt? Akihabara Electric Town is waar volwassen ook weer even kind kunnen zijn. Je kunt hier zelfs live Mariokarten. In Japan is niks te gek, dus in deze bizarre stad kijk je echt je ogen uit. In de wijk Asakusa bewonder je de mooiste tempels. Liever shoppen? Dan kun je los in Shibuya, waar ook het drukste kruispunt ter wereld is.

Warm bad

Rondreizen in Japan is een belevenis op zich. Met de supersnelle trein, de Shinkansen, reis je het hele land moeiteloos door. Ze zijn vrijwel even snel als de TGV. Met deze hogesnelheidstrein reis je van Tokyo eenvoudig naar de Japanse Alpen. Het contrast kan niet groter: van wereldstad naar pittoreske bergdorpjes. Hier kun je gebruik maken van de onsen. Dit zijn publieke badhuizen met vulkanisch badwater. Japanners geloven dat het warme water allerlei kwaaltjes helpt voorkomen en genezen. Na een verblijf in het hectische Tokyo is niets zo lekker als jezelf verwennen met een dampend warm bad. Je zwembroek hoef je trouwens niet mee te nemen, in alle 9 onsen in Japan is iedereen naakt.

Aapjes kijken

In de Japanse Alpen kun je een bezoek brengen aan Snow Monkey World. Hier genieten de sneeuwaapjes van hun eigen onsen. Je waant je hier echt in de Alpen, met besneeuwde bergtoppen en skipistes om je heen. Zeker in de winter is Snow Monkey World erg leuk om te bezoeken. De aapjes zijn slimme beesten, ze blijven de hele winter de kou de baas door in het dampende water te zitten.

Bezoek je Japan, dan hoort een verblijf in een Ryokan daar zeker bij. Hier slaap je in Japanse stijl. Je draagt tijdens je verblijf een yukata, een soort kimono. Het eten en drinken is in een Ryokan traditioneel Japans en van hele hoge kwaliteit. De Japanse gastvrijheid zal ervoor zorgen dat je je bezoek nooit zult vergeten.

Veelzijdig Kamakura

Een andere hele bijzonder plek om te bezoeken tijdens je rondreis door Japan is Kamakura. Op slechts een uurtje van Tokyo vind je hier geschiedenis, cultuur en stranden. Er zijn maar liefst 2000 boeddhistische tempels om te bewonderen. Er staat zelfs een boeddha van ruim 13 meter. En met drie keizerlijke paleizen, diverse musea en tuinen met prachtige uitzichten is de dag om voor je het weet.

Het lijkt een bizarre overgang, maar in Japan is alles mogelijk. Je loopt in Kamakura zo van tempels naar het strand. Je kunt hier ook uitstekend surfen, dus als je genoeg tempels hebt gezien kun je los op je surfboard.

Onvergetelijk Kyoto

Een van de mooiste steden van Japan is Kyoto. Met maar liefst 17 vermeldingen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO val je van de ene verbazing in de andere. Van keizerlijke tempels tot traditioneel geklede geisha’s, in Kyoto vind je het Japan van de foto’s in je Lonely Planet. Door de bergen die de stad omringen maakt deze stad een onuitwisbare indruk op iedereen die er is geweest. Op de bergen in het bos zijn ook prachtige tempels te vinden. Neem wel je wandelschoenen mee, het kan een flinke klim zijn er te komen.

Honger gekregen? Je kunt in Kyoto uitstekend eten. De Nishiki Market is een ideale plek om de heerlijkste gerechten te proberen. Wedden dat sushi nooit meer hetzelfde voor je zal zijn?

Kersenbloesem

Een prachtige periode om Japan te bezoeken is in de tijd van de kersenbloesem. Er zijn dan overal in het land festivals om het einde van de winter te vieren. Het aanbreken van de lente is hier echt een feestje. Helaas is het goed timen van je rondreis lastig, want de kersenbloesem bloeit per regio maar een week.

Als je niet in het vroege voorjaar naar Japan kunt reizen, plan je reis dan in het najaar. De herfst geeft het landschap dan ook een sprookjesachtig karakter. Wanneer je Japan ook bezoekt, je zult een reis maken die je nooit meer vergeet.