Fietsvakanties – De voordelen van een vakantie in het zadel

Tijd … om te ontspannen en op te laden

Wanneer u eraan denkt om op fietsvakantie te gaan, met familie of vrienden, gaat uw geest onmiddellijk over op een open landschap met prachtige uitzichten en schilderachtige landelijke dorpjes. Terwijl u rustig verder fietst, rustige stops maakt voor de lunch en onderweg bezienswaardigheden bezoekt, heeft u alle tijd van de wereld om te ontspannen, tot rust te komen en te genieten van uw omgeving. Na een dag in het zadel wachten u hotels van topkwaliteit om een ​​goede nachtrust te garanderen.

Tijd … voor een gezondere levensstijl

Op een fietsvakantie kan je niet anders dan afglijden in een gezondere levensstijl. Zachte dagelijkse training gecombineerd met veel frisse lucht is het perfecte tegengif voor een drukke levensstijl. Stel je voor dat je de dag begint met een ontspannen ontbijt en in je eigen tempo de weg op gaat; je zult elke avond aan tafel gaan zitten met een gezonde gloed en veel gelukkige herinneringen.

Tijd … om de bezienswaardigheden te bekijken

Fietsvakanties openen een wereld aan ontdekkingsmogelijkheden. Charmante dorpjes, kleine steden en soms dramatisch veranderende landschappen, ze komen allemaal in beeld terwijl je van a naar b fietst. Met een zelfgeleide tour kunt u stoppen wanneer u maar wilt en extra tijd besteden aan het bezoeken van historische bezienswaardigheden, het verkennen van wijngaarden of gewoon genieten van een cappuccino en een croissant in een plaatselijk café. Denkt u bijvoorbeeld eens aan een fiets huren in Delft. Deze stad zal u verbazen!

Tijd … om dichter bij de natuur te komen

Een fietstocht wekt onvermijdelijk interesse in de natuur, omdat je er in het zadel dichter bij bent. Waar u uw fietstocht ook maakt, of u nu in het VK of Europa bent, u zult de geneugten van de seizoensgebonden flora en fauna ervaren, evenals lokale vogels en dieren. Geweldig voor liefhebbers van fotografie, maar ook voor gezinnen met kinderen, er is een schat aan natuurlijke schoonheid die erop wacht om ontdekt te worden tijdens al onze fietstochten. Leuk om bijvoorbeeld eens een fiets te huren in Arnhem. U kunt vanuit hier het prachtige natuurgebied De Hoge Veluwe verkennen. 

Tijd … om een ​​gebied goed te leren kennen

Tijdens een fietsvakantie heeft u voldoende tijd om kennis te maken met een gebied. Of u nu Venetië altijd al heeft willen verkennen, of zich aangetrokken voelt tot het Oostenrijkse merengebied, een tour laat u de hoogtepunten zien, in een comfortabel en ontspannen tempo. Bij veel van onze reizen zijn er ook opties om extra dagen onderweg te regelen, om extra tijd door te brengen in gebieden die voor u van bijzonder belang zijn. Vergeet niet om veel foto’s te maken!

Tijd … om uw taalvaardigheid bijspijkeren

Een fietstocht naar Frankrijk, Oostenrijk of Italië is de perfecte gelegenheid om je taalvaardigheid bij te spijkeren en te oefenen. Dit is geweldig voor kinderen die op school Frans of Italiaans studeren, terwijl ze kunnen oefenen wat ze hebben geleerd. Volwassenen kunnen er ook plezier mee hebben en zijn vaak verbaasd over hoeveel er op hen terugkomt – van verkeersborden tot menu-items – het maakt allemaal deel uit van de ervaring.

Tijd … om speciale herinneringen te creëren met uw dierbaren

Als u er even helemaal tussenuit bent, als stel of in een kleine groep, is er voldoende tijd om die belangrijke banden aan te halen. Of u nu rond de Loire Chateaux of langs de prachtige kust van Noord-Norfolk loopt, uw vakantie is een gedeeld avontuur en zal vele gelukkige herinneringen oproepen die u jarenlang zult koesteren.