Rondreis Midden-Oosten

Ontdek de magie van het Midden-Oosten

Het Midden-Oosten is de regio tussen Europa en Azië die veel bekende en onbekende schatten biedt: natuurlijk het bekendere Israël en Turkije, maar ook ‘nieuwere’ bestemmingen als Qatar, Oman, Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten. Deze laatste landen, de oliestaten, staan bekend om hun rijkdom en ongekende luxe, dure hotels en prachtige complexen. Sporen van oude beschavingen vind je in Iran en Jordanië maar evengoed in het grote Turkije dat bij de meeste toeristen vooral bekend staat om zijn stranden.

Rondreizen in het Midden-Oostensuperdeals

Niet alle landen in het Midden –Oosten zijn momenteel even stabiel en het is aan te raden je goed te laten informeren in welke landen je veilig kunt reizen. Niettemin zijn er ook nu nog enkele landen die een veilige en verantwoorde vakantiebestemming zijn. Met auto of bus zijn vrijwel bezienswaardigheden goed bereikbaar. Het wegennetwerk is over het algemeen in goede conditie.

Zon en cultuur in Turkije

Turkije is misschien minder bekend als bestemming voor een rondreis, naar bied daarvoor ideale mogelijkheden. Turkije kan voldoen aan ieders verwachtingen. Je vindt er fijne badplaatsen, imposante overblijfselen van vroegere culturele en gevarieerde landschappen. Je vindt er zowel steden met een westerse karakter als stadjes en dorpen die hun eigen karakter altijd behouden hebben. Voor de zonaanbidders is er een ruim scala aan faciliteiten voor elk budget en zowel in de kleinere badplaatsen als in de levendige toeristencentra. Maar, ook voor de cultureel geïnteresseerden is er genoeg te zien. Efeze, gelegen bij Izmir, was in de Romeinse tijd een belangrijke stad en nu een bezienswaardigheid die je niet mag missen.

Israël

Israël, een land met een oppervlakte kleiner dan Nederland, is ideaal voor een rondreis omdat veel en diverse bezienswaardigheden relatief dichtbij elkaar liggen: van Jeruzalem met zijn tempelberg, Klaagmuur en heilige graven tot aan Eilat met zijn prachtige stranden en duikmogelijkheden, de Rode zee en het groenere landschap in het noorden. Als je naar Israël gaat mag een bezoekje aan Jeruzalem en Tel Aviv niet ontbreken. Jeruzalem heeft een hoop bezienswaardigheden en je kunt er makkelijk twee dagen doorbrengen. Tel Aviv is een meer Westerse stad en staat bekend om zijn bruisende uitgaansleven, strand en lekkere restaurants. Als je meer tijd in Israël hebt zijn ook Haifa en Jaffa mooie, historische steden om te bekijken.

Oman, Qatar  en de Dubai

In Oman, Qatar en Dubai kun je terecht voor een relaxte strandvakantie, voor een stedentrip en voor luxe cruises. Het sultanaat Oman ligt in het zuiden van het Arabisch schiereiland en deze vakantiebestemming is vooral bekend bij de reiziger die van luxe houdt. De kust van maar liefst 1700 kilometer lengte is gevuld met parelwitte stranden en glamoureuze hotels en resort. In de steden kun je eindeloos shoppen. Ook Qatar en Dubai worden vooral bezocht door zonaanbidders die een luxe vakantie prefereren. Qatar en Dubai behoren door olievondsten tot de rijkste landen ter wereld. Het Arabische gebied bestaat voornamelijk uit woestijn, maar de steden zijn uitgegroeid tot moderne steden met luxe hotels, grote winkelcentra en veel recreatiefaciliteiten.