Tips voor het maken van een verre reis

backpack tips

Backpacken is helemaal hot en happening onder jongeren. Voor sommige jongeren is het iets waar ze al jaren naar uit kijken, maar als het zover is neemt de spanning de overhand. Want hoe moet dat nou, helemaal in je eentje of met een andere vriendin in een ver land? Wat zijn do’s en dont’s? Dat ligt natuurlijk per land verschillend, maar wij geven je een paar algemene tips voor het maken van een verre reis.

Vooraf alles boeken of niet?

Omdat een eerste keer backpacken best spannend kan zijn hebben veel mensen de neiging alles vooruit te boeken. Dit geeft zekerheid, maar is niet echt flexibel. Ook is het zonde van je geld, want in het land zelf is het vaak een stuk goedkoper. En er zijn altijd wel kamers vrij. Juist als je de ruimte open laat voor tips van locals of andere backpackers die je tegenkomt maken de reis bijzonder en zorgen voor de gekste avonturen. Onderwerg is het ook makkelijk om alsnog een paar dagen vooruit te boeken via Booking.com of Hostelworld.

Neem een extra tas mee

Misschien een overbodige tip, maar we geven hem toch. Als je een dagtripje of wandeltocht gaat maken kan het handig zijn om een katoenen tasje of opvouwbare rugzak bij je te hebben. Hier kan je makkelijk een flesje water in doen en nét even wat meer spullen kwijt dan in je fanny pack.

Neem niet teveel mee!

Een gouden tip is vooral; neem niet teveel spullen of kleding mee. Het is voldoende om een zwembroek of 2 bikini’s mee te nemen. Verder kan je overal waar je komt wel een wasje draaien. Nog een extra tip neem als vrouw een halter bikini maar ook een strapless bikini mee. De strapless bikini kan je ook dragen als top boven een high waist korte broek.