De 5 beste steden in Duitsland om het Oktoberfest te vieren

Oktoberfest

Iedereen moet minstens een keer in zijn leven het beroemde Oktoberfest in Duitsland bezoeken. Het grote feest dat bekend staat om bier, gezelligheid en lederhosen, wordt in de maand oktober volop gevierd door het hele land. Wil jij het oktoberfest graag dit jaar bezoeken? Dan hebben we in dit artikel de 5 beste steden op een rijtje gezet waar je dit kan vieren.

1. Het oktoberfest in München

Uiteraard beginnen we onze top 5 bij het oktoberfest in München. München heeft het grootste oktoberfest in het land en dat is niet voor niets zo. Het feest is namelijk in München geboren. Een bezoek aan dit immens grote terrein garandeert een onvergetelijke dag. Het oktoberfest in München wordt jaarlijks door maar liefst 6 miljoen mensen bezocht en vrijwel iedereen is helemaal in stijl verkleed.

2. Het oktoberfest in Keulen

Een alternatief op het oktoberfest in München, is het oktoberfest in Keulen. In Keulen kan je namelijk ook rekenen op een feest wat groots wordt aangepakt. Voor maar liefst 3 weken is er feest in de stad te vinden. Het terrein is versierd in stijl en in een ten van maar liefst 3000 m2 kunnen er meer dan 350.000 bezoekers per dag langskomen.

3. Het oktoberfest in Berlijn

Ben jij op zoek naar een knusse plek om het oktoberfest te vieren? Dan moet je in Berlijn zijn. Deze stad tovert tijdens het oktoberfest de Alexanderplatz om in een feestterrein. Ook hier is drie weken lang het feest aan de gang. Er is naast een grote tent van 1600 m2, ook een leuke kermis om te bezoeken. Jong en oud kan hier dus gegarandeerd komen voor een leuke tijd.

4. Het oktoberfest in Hannover

Op zoek naar net zo’n groots oktoberfest als in München? Dan is het oktoberfest in Hannover een leuke om toe te voegen aan jouw lijst. Dit is namelijk een van de grootste oktoberfeesten in Duitsland. Op het Schützenplatz zijn verschillende tenten te vinden waar je binnen kunt genieten van bier, muziek, gezelligheid en lekker eten. Traditionele hapjes zoals Nedersaksen zijn uiteraard hier te vinden. Naast de feesttenten, is er ook een grote kermis aanwezig.

5. Het oktoberfest in Aachen

Een laatste plek die in onze top 5 mag staan, is het oktoberfest in Aachen. Dit ligt in de buurt van Heerlen. Het oktoberfest van Aachen gaat er traditioneel, maar net iets anders aan toe dan in de andere steden. Dit oktoberfest  vindt namelijk plaats in een Arena. Je kan hier genieten van de leukste artiesten en een heerlijk gezellige sfeer. Zowel in Aachen als bij de andere locaties is het uiteraard essentieel dat je in stijl gekleed gaat. Ga dus snel naar Lederhosenwinkel.nl om jouw traditionele outfit voor dit grote feest te scoren.