Een schoolreisje organiseren, hoe doe je dat?

Het organiseren van een schoolreisje is een grote verantwoordelijkheid. Ook zeker niet iedereen zal dit met plezier doen, dus zorg ervoor dat je niet alleen bent zodat je de hoeveelheid werk en de druk goed van verdelen onderling. Ga na wat er allemaal geregeld moet worden voordat je zomaar aan de slag gaat. Het is handig om een lijstje bij te houden met alles wat nog gedaan moet worden en verdeel deze taken. Denk bijvoorbeeld aan de locatie, vervoer, planning, eten, veiligheidsregels, en bijzondere kinderen die misschien wat meer aandacht nodig zullen hebben gedurende de reis. Maar begin bij het begin, stap voor stap.

Bepaal de locatie

Het is handig om aan het begin meteen de locatie voor het schoolreisje te bepalen. Wanneer jij niet precies weet waar je heen gaat zal het ook lastig zijn om de planning, vervoer en andere zaken te regelen. Dus begin altijd bij de locatie. Vaak is het niet handig om een hele drukke locatie op te zoeken omdat dit de leerlingen en de begeleiders veel stress kan opleveren. Meestal worden schoolreisje georganiseerd ergens op het platteland bij een groepsaccommodatie Twente bijvoorbeeld. In de natuurlijk heb jij meer mogelijkheden om zelf ook tot rust te komen en zal je de ruimte hebben voor spelletjes met de kinderen buiten. Dit valt meestal goed in de smaak voor schoolreisjes.

Bepaal het verblijf

Waar jij met de kinderen gaat verblijven moet natuurlijk een grote accommodatie zijn met genoeg plekken. Een vakantiehuis, hotel of b&b gaat simpelweg niet groot genoeg zijn om allemaal bij elkaar te slapen. Het leuke van een groepsaccommodatie is vaak ook dat er grote slaapzalen zijn voor de kinderen. Nu kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de meiden in de ene zaal te laten slapen en de jongens in de andere zaal. Dit is voor de kinderen ook erg leuk omdat ze elke nacht met elkaar kunnen logeren hier. Een voorbeeld van een leuke accommodatie is groepsaccommodatie Twente. Er zijn echter nog veel meer plekken waar groepsaccommodaties beschikbaar zijn.