Voor het eerst met de motor op vakantie

Op vakantie gaan en afstand houden zijn twee dingen die vaak niet goed samen gaan. Als we echter met elkaar ervoor willen zorgen dat de druk op de zorg niet te hoog wordt zullen we allemaal een steentje moeten bijdragen. Afstand houden van elkaar is wat mij betreft het minste wat we daarbij kunnen doen. 

Het meemaken van een crises brengt echter de nodige stress met zich mee en al het andere waar je je druk om kan maken gaat ook gewoon door. De behoefte aan vakantie is er daarom niet minder om. Bovendien staan ze in de toerismesector te springen om klanten wat de prijs van een vakantie flink gedrukt heeft. Maar hoe voorkom je dan dat je tijdens je reis naar zuid europa niet als sardientjes in een blik op elkaar zit wanneer op het vliegtuig stapt?

Sla het vliegtuig eens over en ga met de motor

Het antwoord was voor mij heel simpel. Aangezien ik al 20 jaar motor rijdt maar nog nooit daarmee buiten Nederland heb gereden was dit een mooie kans om dat te proberen. Mijn motorverzekering was al afgesloten aangezien ik op jaarbasis meerdere toertjes door ons mooie land maak. Verder was het een kwestie van niet te veel spullen meenemen zodat alles in 2 grote tassen achterop de motor past. Toen ik dit eenmaal gedaan had was de rit naar Portugal een geweldig leuke ervaring waar ik tot op de dag van vandaag nog met veel plezier aan terug denk. Mijn tip is dan ook dat iedereen dit een keer probeert. De kosten van een motor zijn in vergelijking met die van een auto erg laag en een ook is een motor verzekeren is helemaal niet moeilijk. Op die manier kan ook jij lekker op vakantie zonder dat afstand houden een probleem is.